JOULULAHJOJEN VIENTI TALKOOVÄEN VOIMIN

Joululahjojen ja muiden avustusmateriaalien vienti Itäviroon tehtiin 2-4.12.-17 . Avustusmatka oli siitä erikoinen, että mukaan oli kutsuttu meidän, Asaria Ry;n talkooväkeä ja lisäksi saimme viedä joululahjoja lapsille. Valitettavasti mukaan ei ehtinyt meidän talkooväestä, kuin 7-ihmistä.

Tämä avustusmatka oli samalla suuri kiitoksen osoitus mukana olevalle talkooväelle, koska mitkään sanat eivät riitä osoittamaan sitä kiitosmieltä minkä tällaisellä matkalla voi kokea osakseen, kun saa antaa joululahjoja lapsille jotka sitä todella tarvitsevat, siinä saa itselleenkin ihan oikean joulumielen. Nämä kiitokset kuuluvat kaikille talkootyössä toimiville, myös niille jotka eivät päässeet mukaan tälle matkalle.

Koska jokainen näistä meidän henkilöistä oli ensikertaa mukana tällaisellä avustus- ja tutustumismatkalla, niin oli mielenkiintoista seurata kuinka lopuksi lähes jokaisella oli oma mielenkiinnon/järkytyksen kohde. Kun olen pitkältä yli 15v tehnyt avustustyötä, niin ajatukseni on näissä tehtävissä lähes koko ajan siinä, että miten sitä voi tehokkaimmin tehdä ja pysyä Korkeimman johdatuksessa, mutta se saavutettu hyöty ja avun suuri merkitys siitä työstä jää joskus huomioimatta. Tulee todennäköisesti työpaikkasokeutta, tai pitää itsestään selvänä, että pitää tulokset näkyä, mutta turvallisessa kotiympäristössä, näin luonnollisesta ”avustuksen vaikutuksesta” ei osaa toisille kertoa.

Se mitä matkaan osallistujat saivat siellä kokea, siitä he osaavat itse paremmin kertoa ja heistä muutamat ovat luvanneet kirjoittaa kokemuksistaan tähän kotisivun artikkeliosastolle. On itsestään selvä, että on asioita mitä ei voi puhumalla tarpeeksi hyvin selvittää  toiselle ihmiselle, mutta kun itse henkilökohtaisesti näkee ja kokee sen, niin kokonaisuuden osaa sisältää ilman tulkintoja. Yksi mikä mielestäni vahvistui tällä matkalla henkilöille jotka kiitettävästi ovat talkoohengessä  ahkeroineet , niin avustusmateriaalien hankkimisen lajittelun ja pakkaamisen kanssa on se, että materiaali mitä toimitamme tarvitsijoille pitää olla laadultaan ja kunnoltaan sellaista mitä voimme lahjoittaa parhaalle ystvällemme. Tätä haluamme kuuluttaa myös avustusmateriaalien lahjoittajille, koska laatukysymys liittyy varsinkin vaatteisiin ja kenkiin, ne pitää olla puhtaita ja ehjiä.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter