PÄIHDEHUOLTOKESKUS GEORGIASSA

Tämän kesän (2017) aikana on perustettu Georgiaan ensimmäinen Kristillinen päihdehuoltokeskus. Alkuunpanijana koko avustustoiminnalle on ollut meidän pitkäaikainen ja aktiivinen yhteistyökumppani Fladimiras Karpovas, Liettuan Siauliasta. Hänellä on vahva kokemus tällaisen päihdehuoltokeskuksen perustamisesta ja johtamisesta, siitä on hyvä esimerkki Siauliassa toimiva keskus joka sisältää lisäksi monellaista avustustoimintaa, joka kattaa myös lapsiin, nuoriin ja perheisiin suuntautuvan avun.

Georgia, aiemmin Gruusia, on valtio Kaukasiassa Itä-Euroopan ja Aasian rajalla se rajautuu pohjoisessa Venäjään.     Puna-armeija hyökkäsi maahan vuonna 1921 ja valtasi sen. Georgiasta tuli Neuvostoliiton osa, Georgian SNT, joka itsenäistyi jälleen  ja vuosina 1990–1995 se oli Georgian tasavalta, . Elokuussa 2008 Venäjä miehitti osan Georgiasta Etelä-Ossetiassa syttyneen sodan yhteydessä. Tällä hetkellä  Georgiassa on vallassa edustuksellinen demokratia, yhtenäisvaltio ja presidenttivaltainen tasavalta. Se on Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan neuvoston, Maailman kauppajärjestön, Mustanmeren talousjärjestön ja GUAMin jäsen. Maa on ilmaissut halunsa liittyä Natoon ja Euroopan unioniin.

Vaikka Georgiassa ei ole tällä hetkellä varsinaista sodankäyntiä, vaan se on sodan runtelema   taloudellisesti katsottuna riisuttu valtio on se sodankäynnin aikana tapahtuneen toiminnan ansiosta päihdeaineiden parissa taisteleva yhteiskunta (katso aikaisempaa artikkelia: ”Terveiset Georgiasta”)

On ilo olla auttamassa tähän maahan perustettua Kristillistä Päihdehuoltokeskusta, sen käynnistämisessä ja kehittämisessä. Täällä pienikin apu on merkittävä, koska tällainen avustuskeskus ei saa minkäänlaista yhteiskunnallista tukea, vaikka on näyttöä siitä, että Kristillisellä pohjalla toimiva avustuskeskus jossa potilaiden ei tarvitse maksaa hoidostaan tuottaa parhaan selviytymisprosentin. Nämä hoidossa olevat henkilöt osallistuvat työllään leivän hankintaan ja kunnossapitoon sekä yhteisön rakennustöihin.

Maanantaina 16.10.-17, lastattiin meidän varastolta rekka, jonka tilavuus oli 120m3, se lähti Latviaan ja puolet kuormasta menee latviassa olevalle Kristilliselle avustuskeskukselle. Toinenpuoli n.1000kpl banaanilaatikollista vaatteita myydään Latviassa ja saatu raha lähtee Georgiaan vastaperustettuun Kristilliseen keskukseen. Merkillistä kyllä, Latviassa samoinkui monessa muussa entisessä IVY-maassa saa huomattavasti paremman hinnan suomalaisista käytetyistä vaatteista kuin meillä kirpputoreilla.

Talossa ei ole vielä toimivaa WC:tä. joten pitää kaivaa kuoppa maahan siihen orsi päälle ja kevyet seinät ympärille.
1-kerroksessa on vain betoni seinät ja katto, pintamateriaali puuttuu, Se ei kuitenkaan häiritse aamurukoushetkeä!

 

FacebooktwitterFacebooktwitter