Toimintamuodot

Asaria Ry:n toiminta ei ole sitoutunut yhdenkään kirkon tai seurakunnan alaisuuteen, vaan toimintamme on yhteiskristillistä avustustyötä.      Avustustoiminnastamme emme peri korvausta, ei lahjoittajilta eikä avun saajilta, vaan tekemämme avustustyö on täysin ilmaista.

Avustusmateriaalit otamme vastaan lahjoituksena Asaria Ry:lle ja jaamme ne eteenpäin humanitaarisena apuna Asaria Ry:n nimellä avun tarvitsijoille.  Emme toimita lahjoituksia yksityisten ihmisten nimissä. Teemme kuitenkin yhteistyötä muutamien järjestöjen kanssa toimittamalla apua yhdessä, heidän kanssaan sovitun menettelyn mukaisesti, rahoitus- ja toimituskohteen suhteen. Tällaisistä yhteistyökohteista informoitaessa kerromme aina yhteistyökumppanin nimen. 

Varainhankinta toteutuu pääosin kahden kirpputorin tuotolla ja näissä myytävät tuotteet ovat kaikki toimintaan lahjoitettua materiaalia.

Kranni Kirppis on Jurvassa sijaitseva, varaston yhteydessä toimiva ”second hand” periaatteella toimiva kauppa, jossa myytävänä on hyvälaatuisia ja puhtaita käytettyjä vaatteita, sekä kotitaloustarvikkeita. Myös useasti tulee eriä uusia/käyttämättömiä tuotteita.

Korvan Kirppis sijaitsee Koskenkorvalla Jurvantie 1.  Korvan Kirppiksen toiminta on samanlainen, kun Kranni Kirppiksen, mutta kooltaan pienempi.

EU-ruoka-avun jako toimii jo viidennettä vuotta kotimaahamme avun tarvitsijoille yhtestyökumppaneittemme välityksellä . Vuonna 2019 toimitimme yhteensä 22 240,32 kg tätä ruoka-apua jonka hankinnasta tehdään vuosittain tilaus Maaseutuviraston MAVIN kautta.

Avustusmateriaalien kuljetukset kotimaamme ulkopuolelle suoritetaan niinsanotuilla paluurekoilla (tuovat materiaalia Suomeen ja menisivät mahdollisesti tyhjänä takaisin), näin säästetään kustannuksia. Meillä on  erikoissopimus AHOLA TRANSPORT OÜ:n kanssa. Pienemmät erät viedään pienkuorma-autoilla, niin omalla, kuin yhteistyökumppaneiden toimesta.

Avustusmateriaalien varastointi ja pakkaus on yhdessä ja samassa tilassa, se sijaitsee saman katon alla ”Krannikirppiksen” kanssa. Näissä tiloissa otetaan avustusmateriaalit lajitteluun ja pakkaukseen, sekä lajitellun ja pakatun matriaalin kuormaus. Aina työajan ulkopuolella näissä tiloissa käynnistettiin desifiointi toiminta, UVC-valoa ja otsoonikaasua käyttäen jo vuoden 2018 syksyllä.

Avustusmateriaalien keräyspäiviä toteutetaan säännöllisesti eri paikkakunnilla, nämä tilaisuudet ilmoitetaan etukäteen paikkakunnan lehdissä ja omalla kotisivulla kohdassa ”tulevat tapahtumat”.

Informaatiota toiminnastamme jaamme myös eri paikkakunnilla yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävissä tilaisuuksissa. Nämä iltahetket ovat yhteiskristillisiä tilaisuuksia joissa esitellään toimintaamme ”kuvin ja sanoin”, musiikin ja hengellisen osuuden kanssa.

Toiminnastamme informoimme tämän kotisivun otsikoissa ja muutaman kerran vuodessa julkaistuilla ”uutiskirjeillä”.