Terveiset Georgiasta

Minun pitkäaikainen yhteistykumppanini, pastori Fladimiras Karpovas on perustamassa Kristillistä päihdehuoltokeskusta Georgiaan, lähelle Batumin kaupunkia.

Se on ensimmäinen Kristillinen päihdehuoltokeskus koko maassa ja tarve tällaisen perustamiseksi on siellä suuri. Sota Venäjää ja venäjänmielisiä joukkoja vastaan on saattanut koko maan sekasortoon ja taloudelliseen ahdinkoon. Haavoittuneille sotilaille ei ole riittänyt tavallista kipulääkettä, vaan kipua on poistettu huumausaineilla, mutta suuri määrä näistä haavoittuneista on jäänyt ”koukkuun” näihin aineisiin. Tästä johtuen huumeongelma onkin koko maassa erittäin suuri.

Niin Baltianmaissa kuin Venäjällä tällaiset Kristilliset päihdehuoltokeskukset toimivat tehokkaasti, siellä selviämisprosentti on jopa moninkertainen, verrattaessa euroopassa oleviin yhteiskunnan rahoittamiin laitoksiin. Nämä kristilliset keskukset ovat kuin maatiloja tai muuten tuottavia laitoksia, joiden talous pyörii melkein kokonaan oman työvoiman kautta hankitulla tulolla. Virossa vastaavassa keskuksessa olin kuulemassa valtion edustajan esitystä ja hänkin puheessaan korosti, että sillä joka on todella joutunut koukkuun on edessään vain kaksi tietä, kuolla aineisiin nuorena, tai ottaa Jeesus pelastajakseen.

Fladimiras Karpovas on perustanut Liettuaan vuosia sitten tällaisen keskuksen joka toimii tehokkaasti, myös humanitaarista apua antaen ympäristöön. Tällähetkellä tämä yhteisö kehittyy hänen poikansa johtamana ja hän itse on oikea mies perustamaan vastaavan Kristillisen toimintakeskuksen Georgiaan. Vaikka Kristillinen päihdehuoltokeskus toimiikin lähes omillaan, niin sen perustaminen vaatii rahaa ja materiaalia.  Muistetaan myös rukouksin tukea tätä ja näitä työmuotoja.

FacebooktwitterFacebooktwitter