Lapset, onko teillä mitään syötävää?

Johanneksen Evankeliumista 21 luvusta luemme kuinka Jeesus ilmestyi kuolleista ylesnousemisensa jälkeen kolmannen kerran opetuslapsilleen.

Edelliset tapahtumat; Jeesuksen ristinkuolema, haudasta katoaminen ja merkilliset ilmestymiset saattoivat opetuslapset hämminkiin, epätoivoon ja masennukseen, mutta herättivät myös toivoa.

Tällaisen menetyksen ja sekaannuksen keskellä Pietari ja kuusi muuta opetuslasta olivat pelon sekä epätoivon valtaamina eivätkä tienneet kuinka päästä tästä eteenpäin. Pietari ei jaksanut enää istua ja odotella, vaan tokaisi, että ”minä lähden kalaan”. Toiset läsnäolijat vastasivat, että ”me lähdemme myös”.

Ajattele, kuinka ammattikalastajat tekivät koko yön työtä eivätkä saaneet edes yhtä ainutta kalaa. Se oli erittäin masentavaa ja vielä sen kaiken koetun jälkeen, väsymys ja nälkä antoivat vielä ahdingolle omat kertoimensa.

Jeesus oli rannalla odottamassa uupuneita kalamiehiä ja tiesi tarkalleen heidän ahdinkonsa ja puutteet. Hän oli aikaisemmin ilmestyessään tervehtinyt heitä sanoilla ”rauha teille” (shalom aleichem), mutta tietäen ja tuntien heidän tuskansa Hän tervehti heitä sanomalla: lapset onko teillä mitään syötävää (lapset onko teillä nälkä) ja neuvoi heitä kuinka he saisivat pyydetyksi paljon kalaa. Hän myös valmisti järven rannalla heille aterian.

Nämä kalamiehet saivat nyt suuren saaliin, ravintoa väsyneelle ruumiilleen ja vielä kohtasivat heidän rakkaan opettajansa. Kaiken tämän avun Jeesus antoi heille ilmestyessään suurimman ahdingon keskellä ja täyttäen ensiksi heidän välttämättömät maalliset tarpeensa. Jeesus tiesi, että tämän jälkeen Pietarikin olisi valmis vastaamaan hänen kysymyksiinsä ja voisi vastaanottaa sen suuren tehtävän mikä hänelle annettaisiin.

Tämä kertomus on Jeesuksen antama esimerkki ja tällainen toiminta on myös meillä Asaria ry:ssä tavoitteena, jota pyrimme noudattamaan. Ruoka- ja vaateavustuksillamme autamme ahdinkoon joutuneita ihmisiä selviämään ruumiin välttämättömistä tarpeista. Silloin ihmiset ovat valmiit kiitoksella vastaanottamaan sen hengellisen annin, jota Pyhän Hengen johtamana Jumala sanansa kautta heille tarjoaa.

Jumala ei lähettänyt enkeleitään maanpäälle toteuttamaan tällaista tehtävää, vaan se annettiin ihmisille jotka noudattavat Hänen Poikansa antamaa esimerkkiä ja siihen toimintaan kutsutaan jokaista ihmistä, myös sinua. Tehtäväalue on laaja, ihmisiä tarvitaan avustusmateriaalien toimittajista aina esirukoilijoihin asti. Jokainen ihminen, joka osallistuu tähän työhön on arvokas myös Jumalan silmissä.

Vaikka olemme saavuttaneet toiminnassamme merkittäviä saavutuksia, se kunnia ei kuulu meille, vaan Jumalalle, joka on korkein ja jolla on valta myös kaiken pahan  voittamiseen ja joka rakkaudellaan vetää ihmisiä puoleensa myös vaikeuksien kautta.

Toiminnanjohtaja

FacebooktwitterFacebooktwitter