VUODEN 2023 AVUSTUSTOIMITUKSISTA JA JOULUREKKA

Kuluneena vuonna 2023 Asaria ry on toimittanut humanitaarista avustusta 5 rekkakuormaa ja 6 pakettiautokuormallista, lisäksi on toimitettu useita alle 100 kg pikalähetyksiä armeijan sairaaloihin. Kaiken kaikkiaan ollaan toimitettu apua sitä tarvitseville tänä vuonna yhteensä n. 100 tonnia (100000 kg) pääasiassa Ukrainaan; siellä lastenkoteihin, Sotilassairaaloihin, armeijalle ja kaksi kuormaa Romaniasta turvapaikkaa hakeneille ukrainan lapsiperheille

Tässä on Ukrainaan sairaaloihin lähtevän rekan lastaus alkamassa.  Kuormassa lähti n.19 tonnia sairaalavarusteita ja tarvikkeita, mm. sairaala sänkyjä, pyörätuolia, rollaattoreita ja sairaala tekstiilejä.

Joulurekka Romaniaan!
Lastaus: 15 joulukuuta @ 10:00
Tämä lähtettiin Romaniaan, Bukarestissa olevaan avustuskeskukseen. Tämä avustuskeskus on meidän monivuotinen luotettava yhteistyökumppani.

Heidän tiloissaan ja tietenkin myös muualla Romaniassa on hyvin paljon ukrainalaisia väliaikaisen turvapaikan hakijoita. He ovat pakolaisia, joilla ei ole varaa matkustaa kauemmaksi, varsinkin suuret perheet joutuvat jäämään lähimpään naapurimaahan, koska matkustaminen kauemmaksi vaatii paljon rahaa, sillä jokaiselle perheenjäsenelle täytyy hankkia oma matkalippu. Romaniassa on hyvin vähän annettavaa näille perheille, joilla ei ole paljoakaan matkatavaraa mukanaan.

Tähän kuormaan lastattiin paljon joululahjatavaraa, ja varsinkin lapsille on pakattu paljon monipuolista ja tarpeellisia materiaaleja (mm. uusia Kuoma-kenkiä muutama sata paria). Myös ruokamateriaalia lähetetään esim. perunoita ja vehnäjauhoja. Tietenkin kuormassa lähtee pääasiassa talveen sopvia lämpimiä vaatteita. Lastauspäivä oli perjantai 15.-23.12.

Tämän kuorman toimittaminen osoittautui monimutkaisemmaksi kuin koskaan. Romanian lainsäädäntö oli muuttunut edellisen kuorman toimittamisesta, ja nyt kun rekkamme saapui rajalle, sanottiin, että kaikki käytetty tavara luokitellaan roskaksi (jota ei päästetä rajan yli), jos ei niistä ole oikeanlaiset paperit. Esittämämme asiakirjat, mm. tullipaperit ja desinfointitodistus eivät heille kelvanneet, vaan rekkamme käännytettiin takaisin. Kokeilimme myös toista rajanylityspaikkaa, mutta ei päästetty läpi, sillä järjestelmään oli jäänyt merkintä, että tämä kuorma on jo kerran käännytetty pois, joten tuli selväksi, että tällä kuormalla ei mennä Romaniaan. Ongelma täytyi ratkaista ja palata takaisin Suomeen tai löytää paikka mihin kuorman saa purkaa. Löysimme Unkarista Kristillisen avustuskeskuksen läheltä Romanian rajaa, mihin kuorma saatiin purettua.

Romaniasta saimme rekan, johon avustuskuorma lastattiin avustuskeskuksesta rajanylitystä varten, samoin laitoimme kaikki paperit kokonaan uusiksi ja desinfiointitodistuksen jouduimme uusimaan peräti kahdesti, ennen kuin joulunaaton aattona, 23. päivä joulukuuta, tuli tieto, että avustuskuorma on vihdoin päästetty rajan yli Romaniaan.

Nämä kuvat ovat jouluksi lähetetyn kuorman jakamisesta Romaniassa asuville, apua tarvitseville.
                             Humanitaarista apua jaettiin perheille, laajalla alueella Romaniassa (kuvissa voi näkyä hedelmiä, mitä me ei ole toimittaneet)
Bukarestin avustuskeskuksessa myös asuu Ukrainalaisia turvapaikan hakijoita.

KUVIA JA KUVATEKSTEJÄ ON VIELÄ TULOSSA

FacebooktwitterFacebooktwitter