UKRAINAN-PAKOLAISET

Sota on totista totta, Ukraina on ihan samanlainen demokraattinen ja itsenäinen valtio niinkuin meidän kotimaamme. Autetaan Ukrainaa!         Asaria ry`n apu on jo tavoittanut Ukrainan pakolaisia, niitä jotka ovat paenneet sodan jaloista Romaniaan, he ovat saaneet meidän toimittamastamme avustuskuormasta paljon jokapäiväiseen tarpeeseen. Tässäkin toteutuu se periaatteemme, että saamme takaisinkytkentää, ketkä ja minkälaiset ihmiset saavat meidän toimittamiamme avustusta.
Tämänhetkinen avustuksemme Ukrainaan suuntautuu Romanian kautta, koska nyt (28.Helmik) tuli Romanian rajalta informaatio, uttei kannata lähettää lisää materiaalista avustusta rajalle, koska Puolan/Romanian rajalla odottaa läpipääsyä erittäin suuret tavaraerät. Uusi kuorma Romaniaan lähtee niin pian, kuin kuormanverran  (n. 90m3)avustusmateriaalia on valmiina. Asaria toimittaa avustusta, myös Ukrainaan sillä periaatteella, että avun jakajana on seurakunnat/kirkot, niin avustus tavoittaa oikeat apua tarvitsevat henkilöt, eikä materiaalista tule jonkinasteista kauppatavaraa.                                                        

Romaniassa oleva Asarian yhteistyökumppani Casa Shalom, vastaanotti sunnuntaina 27.02, pakolaisia Ukrainasta. Tässä heidän lähettämä kuvateksti: ”Meillä on täällä 49 ihmistä Ukrainan pakolaisia, Casa Shalomissa, murehdimme heistä. Rukoile puolestamme, kun autamme heitä. Annamme heille vaatteita ja ruokaa. Annoimme lapsille lahjoja ja nyt he ovat niin onnellisia. Tiedämme, että huomenna, tulee 40 ihmistä lisää. Rukoilkaa kaikkien näiden pakolaisten ja myös Ukrainan puolesta!”

Nämä lapset saivat lahjana niitä leikkikaluja (pehmoleluja), mitä monet ovat lahjoittaneet Asarialle, Romaniaan vietäväksi ja tietenkin vaatteita ym. ym. Kiitokset heidän kuoleltaan avustusmateriaalien lahjoittajille!

Pakolaiserässä oli suurin osa lapsia ja kuvassa avustusjärjestön apulaisjohtaja Alex on saanut syliinsä yhden herttaisen Ukrainan lapsen.

”Minun on niin ikävä. . . . . . . . . isikin jäi sinne!

Avustuskeskuksen ruokasalissa Ukrainan lapsille aamupala maistuu!

Nyt saimme kunnolla nukkua ja sitten syödä, lisäksi saimme uusia vaatteita ja leikkikaluja!

TURVAPAIKAN HAKIJOIDEN AUTTAMINEN SUOMESSA

Olemme yhteistyössä monen organisaation kanssa ja järjestimme Jurvaan Ukrainan turvapaikan hakijoille 11kpl valmiiksi kalustettuja asuntoja. Asarian tehtäväkenttään tässä projektissa on täydentää asuntoja talkootyöllä valmistamien henkilöiden tarpeet. Se onkin laaja kokonaisuus, siihen kuuluu kodin tekstiilit (valmiit vuoteet), valaisimet, huonekalut, keittiön ruokailuvälineet, jääkaapin ja ruoka-aine kaappien lataaminen, että Ukrainalaiset perheet saavat tulla valmiiseen asuntoon jossa on kaikki tarpeellinen olemassa.

Krannikirppikselle on tuotu turvapaikan hakijoiden tarpeeksi suuri määrä avustusmateriaalia ja valmistimmekin erillisen ”Ukraina kirppiksen” mistä nämä perheet saavat tehdä löytöjä omiin tarpeisiinsa. Tähän kirppikseen ei paikallisväestöllä ole lupaa tulla, vaan Asarian henkilöstö on auttamassa ja kirjaamassa materiaalin kulkua.

Turvapaikan hakijoista oon suurin osa lapsia ja tällainen sotaa pakeneminen ja pitkä epävarma matkustaminen saattaa jättää lapselle elinikäisen trauman. Huomioimme, että suurin ilo oli lapsille se kun he saivat polkupyörän niillä ajettiin pihassa rinkiä aamu varhaisesta ilta myöhään. Se pyörällä ajamisen ilo oli suurempi, kuin olen koskaan tavannut suomalaisilla lapsilla.

HUMANITAARINEN AVUSTUS UKRAINAAN

Ukrainan ja Puolan rajalla on avustusmateriaalien röykkiö, koska rajan yli Ukrainaan saa viedä vain sotilaille tarkoitettua materiaalia. Meillä on melkein yhden vuoden ollut kontti valmiina lähtemään Ukrainaan ja siitä on kuormakirjat lähetetty Ukrainan konsulaattiin, mutta papereita sen toimittamiseen ei ole saatu. Kävin Marraskuussa Galatissa ja siellä seurakunnassa sain tutustua poliisiin jonka työkenttä on raja-alueella, ymmärrän että hänen toimestaan avustusreitti Ukrainaan, Romanian Galati kaupungin läpi on meidän avustusmateriaalien osalta avautunut. Galatissa lasti siirretään pakettiautoihin ja niillä toimiteteen Ukrainanpulella oleviin eri seurakuntien jaettavaksi, apua tarvitseville.

Perjantaina 1Huhtikuuta lastattiin 13,5 lavametriä pitkä rekka joka ajaa viikossa Itä Romaniaan Galati nimiseen kaupunkiin jossa on meidän yhteistyö avustusjärjestö joka toimii paikallisen seurakunnan sisällä. Tämän rekan purku on tässä kaupungissa ja pakettiautoilla humanitaarinen apu viedään rajan yli muutamiin Ukrainassa oleviin seurakuntiin jaettavaksi apua tarvitseville.

Lastaus tapahtui vauhdilla, koska Markus keväänrannan porukan lisäksi oli talkoissa Ukrainalaisia turvapaikanhakijoita n. 10 henkilöä ja Männyn Ulla keitti kahvia ja valmisti voileipiä talkooporukalle

REKKA SAAPUI GALATIIN

Tämä on se rekka joka lähti perjantaina1.04-22 Jurvasta ja on matkustanut 6pv, auton tuulilasissa oli koko matkan punainen risti koska kuljetus oli humanitaarisen avun saattaminen. Tällä punaisella ristillä ei ole mitään tekemistä organisaatio punaisen ristin kanssa, vaan punainen risti on kansainvälinen merkki, siitä että lastina on avustusmateriaalia. Punainen risti autossa vapauttaa myös muutamista rajanylitys maksuista.

Torstaina 7.04-22 Asarian lähettämä avustuskuorma saapui Galatin kaupunkiin, josta apu viedään pakettiautoilla humanitaarisena apuna Ukrainaan ja siellä muutamiin kaupunkeihin (Odessa, Reini ja Izmaijil) seurakuntien jaettavaksi apua tarvitseville. Osa avustusmateriaaleista jaetaan myös Galatin kaupungin alueella meidän yhteistyö avustusjärjestön toimesta. Kuvassa kuormaa puretaan ja myös avustusorganisaation johtaja Niina (ammatiltaan lääkäri ja pastorin vaimo) on antamassa banaanilaatikoita rekasta.

AVUSTUSTEN TOIMITUS GALATISTA UKRAINAAN

Rekasta välittömästi lastattiin sairaalavarusteita, ruokamateriaalia ja Kuoma kenkiä pakettiautoihin ja kuljetus Ukrainaan alkoi. Kohdekaupungit Ukrainassa ovat Izmajil, Odesa ja Reni. Osa tästä kuormasta (vaatteita ja kenkiä) jaetaan tämän meidän yhteistyökumppani/avustusjärjestön toimesta Galatin alueelle

AVUSTUKSEN TOIMITUS UKRAINAAN

Tässä yksi viidestä ”protokollasta” mitä tarvitaan jokaisesta kuormasta mitä toimitrtaan Galatin kautta Ukrainaan. Jokaisessa paperissa potää olla pyöreä leima, vakuudeksi. Tämä ”protokolla” käsittää Odessaan vietävää humanitaaristä avustuskuormaa joka on lastattu Asarian toimittamasta avustusmateriaalista.

Viimeisen tiedon mukaan Odessaakin on jo pommitettu, tämän kuorman vastaanottajana on siellä oleva seurakunta joka jakaa toimitettua apua laajalle alueelle Odessaa. Tämä avustusten jako on vaikein ja vaarallisin toimenpide, koko avustusketjussa Jurvasta – Odessaan. Muistakaa esirukouksin, varjelusta ja Taivaan Isän johdatusta tälle toiminnalle.

Asarian humanitaarista apua kun viedään Galatin läpi Ukrainaan, niin Israelin valtio vie myös Asarian lisäksi avustusta tätä samaa reittiä.

Kuorman purkua Odesassa. Romania Ukraina tullista kun viedään humanitaarista apua läpi, niin pitää olla auton ikkunassa lappu ”VAPAAEHTOINEN” ja kun kaikki viisi ”protokallaa” on täytetty, niin pääsee tullimaksuista ja muutenkin liikkuminen Ukrainassa on helpompaa.

Perunat kun on pakattu banaanilaatikkoihin, niin perillä kun nostettiin laatikoita Odessassa olevan seurakunnan varastoon, niin pohja laatikosta petti, no pahvi pohjalle ja perunat takaisin laatikkoon.

Ukrainassa on paljon ihmisiä jotka eivät voi lähteä omasta kodistaan turvapaikkaa hakemaan ulkomaille. Kuvassa invaliidi pariskunta Ukrainasta, jotka pysyvät kotonaan, niin kauan kuin talo on ehjä.

Ukrainassa olevat seurakunnat ovat jakaneet ahkerasti avustusta alueellaan oleville avun tarvitsijoille. Tämäkin pariskunta sai RUOKAPAKETIN ja PYÖRÄTUOLIN. Ukrainan kaupoissa on nyt lähes tyhjät hyllyt ja ruuan hinta on noussut.

Ukrainaan on saapunut perille Asarian toimittamat, monenlaiset sairaalatarvikkeet ja materiaalit. Sairaalasänkyjä oli 15kpl, pyörätuoleja 20kpl, Rollaattoreita 15kpl sekä yksi eurolavallinen n.1m3 pienempää sairaalatarviketta (kuvassa). Neulojen vienti Romaniaan ja Ukrainaan on ehdottomasti kielletty.

Minun tuttava Ukrainalainen lääkäri kertoi, että heidän alueellaan olevassa sairaalassa ei ole yhtäkään pyörätuolia eikä rollaattoria ja sairaalavuoteet ovat ihan tavallisia, ilman minkäänlaista mekanismia.

Suosittelen rahallisen avun antamista Fida Internationalin kaut oli ta, niin ei raha huku oPerjantaina 1.04.-22 Asarialla on jälleen avustusrekan lastaus, tarvittais talkoomiehiä! Lastaus alkaa aamupäivällä noin kl. 10;00. Koko rekkakuorma menee Ukrainaan, Romanian Galati kaupungin läpi. Galatissa Perjantaina 1.04.-22 Asarialla on jälleen avustusrekan lastaus, tarvittais talkoomiehiä! Lastaus alkaa aamupäivällä noin kl. 10;00. Koko rekkakuorma menee Ukrainaan, Romanian Galati kaupungin läpi. Galatissa lasti siirretään pakettiautoihin ja niillä toimiteteen Ukrainanpulella oleviin eri Perjantaina 1.04.-22 Asarialla on jälleen avustusrekan lastaus, tarvittais talkoomiehiä! Lastaus alkaa aamupäivällä noin kl. 10;00. Koko rekkakuorma menee Ukrainaan, Romanian Galati kaupungin läpi. Galatissa lasti siirretään pakettiautoihin ja niillä toimiteteen Ukrainanpulella oleviin eri seurakuntien jaettavaksi, apua tarvitseville. Tämä reitti on auki, koska meidän yhteistyöPerjantaina 1.04.-22 Asarialla on jälleen avustusrekan lastaus, tarvittais tPerjantaina 1.04.-22 Asarialla on jälleen avustusrekan lastaus, tarvittais talkoomiehiä! Lastaus alkaa aamupäivällä noin kl. 10;00. Koko rekkakuorma menee Ukrainaan,

siirretään pakettiautoihin ja niillä toimiteteen Ukrainanpulella oleviin eri seurakuntien jaettavaksi, apua tarvitseville. Tämä reitti on auki, koska meidän yhteistyöseurakunta on saanut tämän läpikulun toimimaan. Enemmän tietoa saatte Asarian kotisivulta:alkoomiehiä! Lastaus alkaa aamupäivällä noin kl. 10;00. Koko rekkakuorma menee Ukrainaan, Romanian Galati kaupungin läpi. Galatissa lasti siirretään pakettiautoihin ja niillä toimiteteen Ukrainanpulella oleviin eri seurakuntien jaettavaksi, apua tarvitseville. Tämä reitti on auki, koska meidän yhteistyöseurakunta on saanut tämän läpikulun toimimaan. Enemmän tietoa saatte Asarian kotisivulta:seurakunta on saanut tämän läpikulun toimimaan. Enemmän tietoa saatte Asarian kotisivulta:seurakuntien jaettavaksi, apua tarvitseville. Tämä reitti on auki, koska meidän yhteistyöseurakunta on saanut tämän läpikulun toimimaan. Enemmän tietoa saatte Asarian kotisivulta:siirretään pakettiautoihin ja niillä toimiteteen Ukrainanpulella oleviin eri seurakuntien jaettavaksi, apua tarvitseville. Tämä reitti on auki, koska meidän yhteistyöseurakunta on saanut tämän läpikulun toimimaan. Enemmän tietoa saatte Asarian kotisivulta:rganisaatioon

FacebooktwitterFacebooktwitter