LYHYT KATSAUS TOIMINTAVUOTEEN 2018

Vuosi 2018 oli viides toimintavuotemme. Tänä aikana meidän materiaalinen avustustyömme laajeni.

Auttaminen on toteutettu pääasiassa materiaalista avustusta antaen.

Edelleen olemme saaneet toteuttaa kotimaan vähävaraisten avun toimenpideohjelmaa Maaseutuviraston (MAVI) ruokamarkkinayksikön EU-Ruoka-avun ja ohjeiden mukaisesti. Vuonna 2018, olemme toimittaneet tätä ruoka-apua seitsemälle eri seurakunnalle yhteensä 22 928,5 kg

Avustustoiminta rahoitettiin pääosin yhdistyksen omistamien myymälöiden tuloilla. Myös muutamat avustusmateriaalien toimittajat ovat antaneet rahaa toimittamiensa materiaalien kuljetuskustannuksiin.

Myymälöissämme vastaanotamme lahjoituksena materiaalia sekä järjestämme yhteistyökumppaneiden kanssa keräyspäiviä avustustoimintamme tukemiseksi.

GRUUSIASTA

Liettuan Siauliassa oleva Kristillinen avustusjärjestö LPF AGAPAO on ollut meidän suurin avustusmateriaalien saaja ja he ovat syksyllä -17 olleet perustamassa ensimmäistä Kristillistä päihdehuoltokeskusta Georgiaan (Gruusiaan). Tämän keskuksen perustamisessa ja avustustoiminnassa olemme olleet mukana ja kävimme loppuvuodesta paikanpäällä tutustumassa keskuksen toimintaan. Käynnin yhteydessä ilmeni, että he tarvitsevat toiminnan ohjaukseen sekä työnjohtoon henkilön, jolla on pitkäaikainen kokemus tältä alalta. Tässä ongelmassa saimme olla heille avuksi, koska meidän avustuspiiriin kuuluu Virossa sijaitseva Uus Töusu niminen Kristillinen päihdehuoltokeskus ja siellä on henkilöitä jotka ovat toimineet alalla yli 20 vuotta. Avullamme käynnistyi yhteistyö näiden kahden organisaation välillä ja näin Georgiassa ei tarvitse kokea niitä kasvukipuja mitä Virossa on aikanaan päihdekeskuksissa saatu kokea.

VIROSTA

Kun eläkkeet Virossa ovat pienet, niin se ei riitä hoivakodissa asumiseen ja jos ei ole sukulaisia jotka maksavat sen erotuksen, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Ainoa tapa millä yhteiskunta voi kompensoida tämän puuttuvan rahan on, että kaikki vanhusten omaisuus realisoidaan. Mutta jos omaisuuden määrä ei riitä, niin yksin jätetyt vanhukset pelkäävät, että mitä sen jälkeen. Näissä asioissa, niinkuin kaikissa sosiaalialan palveluissa on tietenkin kuntakohtaisia eroja.

Yllä nähtävässä kuvassa oleva aviopari asuu harmaassa mökissään Itävirossa. Talo ei meidän normien mukaan ole enää asuttavassa kunnossa, siinä on maalattia joka on painunut huoneen keskiosalta, niin että joidenkin huonekalujen jalan alle on pitänyt panna jopa 10cm paksu koroke pitämään huonekalua pystyssä. Mukavuuksia tässä asunnossa on vain sähkövalot ja puukamina. Olemme saaneet lahjoittaa näille vanhuksille mm. pyörätuolin, rollaattorin sekä myös vaatteita ja ruokaa.

Tapasin tämän isoisän Virosta. Siellä hän hoitaa viittä lastenlastaan vaikka itse on hyvin sairas. Kysyin kauanko hän on heitä hoitanut ja vastaus oli: ”kymmenen vuotta” ja hän jatkoi, että kun ensimmäinen syntyi, niin vauva tuotiin hänen hoidettavakseen ja nuoret läksivät omille teilleen. Seuraavan kerran he tulivat käymään, kun toivat seuraavaa vauvaa ja niin se on jatkunut. Isoisälle saimme viedä sähköisesti säädettävän sairaalavuoteen ja rollaattorin, lapsille paljon kesä- ja talvivaatteita sekä koko perheelle ruokaa.

TOIMINTATAPA

Ulkomaille suuntautuva avustustyö on kattanut pääasiassa vaateapua, joka on pakattu lajiteltuna kaupoista saatuihin banaanilaatikoihin. Olemme saaneet myös toimittaa tuoretta ruoka-apua näihin kohteisiin. Ruokamateriaali on toimitettu avustuksenjakokohteisiin joko itse tai yhteistyökumppanien toimesta pakettiautoilla, kun taas muu materiaali on lähetetty ”paluurekoilla” samoihin kohteisiin jaettavaksi avun tarvitsijoille.

Avustuskuormien vastaanottajiksi on valittu seurakuntia jotka jakavat materiaalit meidän mielestämme oikealla tavalla. Lisäksi toimitamme humanitaarista apua suoraan kristillisiin päihdehuoltokeskuksiin heidän tarpeidensa mukaisesti.

Olemme saaneet erityistä kiitosta avustusmateriaalien korkeasta laadusta josta saamme kiittää myös avustusmateriaalien toimittajia. Kaikki toimittamamme vaateapu tarkistetaan, lajitellaan ja viikataan laatikoihin, Särkyvät esineet kierretään pakkauspapereihin tai tekstiileihin ennen laatikoihin pakkausta. Jokaisen avustuskuormaan lähtevän laatikon päätyyn kiinnitetään pakkauslista, jossa on 3-kielellä selvitetty pakkauksen sisältö.

Avustuskohdemaina ovat olleet Baltian maat, Romania, Ukraina, Georgia (Gruusia). Venäjän Karjalaan ja Valkovenäjälle olemme toimittaneet materiaalit matkatavarana.

Otamme mielellämme vastaan:
-Aikuisten, nuorten ja lasten  vaatteita ja kenkiä jotka ovat puhtaita ja ehjiä
-Kotitaloustarvikkeita esm. ruokailuvälineet, kodinkoneet ja tekstiilit
-Työkalut, urheiluvälineet, lasten leikkikaluja sekä soittopelejä
-Korjauskelpoisia ruohonleikkurita ym. tekniikkaa
-Kaikenlainen ehjä rakennusmateriaali (tarvittaessa noudamme)


Yhteystietoja

Avustusmateriaalien vastaanotto:

– Jurva, Krannikirppis ja sen yhteydessä oleva varasto, os. Liiketie 3, 66300Jurva

– Koskenkorva, Korvan kirppis, os. Jurvantie 1, 61330 Koskenkorva

– Kurikka, keräyspäivät rautatieasemalla, Terho Lintala, puh. 040 0321 966

– Suurempien erien nouto Pertti Palomäki puh. 040 7566 161

Myymälät

-Krannikirppis, Liiketie 3, 66300 Jurva puh. 050 544 2422

-Korvan kirppis, Jurvantie 1, Koskenkorva puh. 050 499 1174

Asaria Ry

Toiminnanjohtaja: Pertti Palomäki, puh. 040 7526 161, perttipalomaki (at) gmail.com

Laskutus/kirjanpito: Saara Ala-Luhtala puh. 050 561 0444, saara.alaluhtala (at) gmail.com

Laskutusosoite: co Ritolantie 113, 60800 Ilmajoki

Y-Tunnus: 2605043-6, Yhdistysrekisterin nro: 212.123

Jos haluat ottaa osaa toimittamiesi avustusmateriaalien kuljetuskustannuksiin,voit maksaa sen pankkisiirtona tilille: Asaria Ry, FI27 4108 0010 4282 69, viite 123

FacebooktwitterFacebooktwitter