KAKSI REKKAKUORMAA LÄHTI ROMANIAAN

YLEISTÄ: Olemme toimittaneet avustuskuormia Romaniaan jo yli 2-vuotta, sinä aikana ei ole havaittavissa muutosta elintasossa, avun tarvitsijoita on edelleen ja toimintamme myötä olemme saaneet jakaa laajemmalle alueelle humanitaarista apua.  Avustustyön kannalta kuitenkin on tapahtunut kehitystä, on käynnistynyt puutarhaviljelystä Asarian toimittamien siemenien ansiosta, myös olemme toimittaneet kuormissamme jo yli 2000kg erilaisia jauhoja sekä ryynejä ja näin on käynnistynyt keskuksien ohjaajien opastuksella leipien ja kaurapuuron valmistaminen kotioloissa.    

Maaseudulla

Maaseudulla monet perheet asuvat savimajoissa joissa on multa lattia, kuvan asunto on juuri sellainen. Kun meillä rakennetaan kerrostaloja teräs-betonista, niin tämä ”omakotitalo” on rakennettu siten, että raudoituksen tilalla on tukevat puunoksat ja betoni on korvattu savella. Puinen runkorakenne tulee savesta ulos, että saa saumattomasti laajentaa asumusta samalla rakennusperiaatteella. Savi pysyy hyvin seinässä, kun on ehjä vesikatto päällä.

1. KUORMA BUKARESTIIN 21.07.2021

Tämä 13,5m pitkä rekkakuorma toimitettiin Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin siellä olevaan avustuskeskukseen josta tätä materiaalia jaetaan moniin pienempiin kuksiin avun tarvitsijoille jaettavaksi. Avustuskeskuksessa olevan lastenkodin lapset ja ohjaajat kiittävät avustuskuorman materiaalien lahjoittajia ja Asarian talkooväkeä!

Kuorman purkamisesta ja jakamisesta on saatu paljon kuvia, mutta tilankäytön tähden julkaisen tässä vain osan niistä.

Tämänkin kuorman humanitaarinen apu jaettiin annettujen ohjeiden mukaisesti, periaatteena on ”ETTEI MITÄÄN JOUTUISI HUKKAAN”, koska arvostamme tällä tavalla materiaalien lahjoittajia, kuin avun saajia!

Kuormasta jaettiin apua moniin eri paikkakuntiin ja kyliin jossa paikalliset diakoni-työntekijät jotka tuntevat paikkakunnan avuntarvitsijat ja suorittavat materiaalien jaon. Jako suoritetaan kuvan mukaisesti, niin että banaanilaatikot on avattu ja asetettu aihekohtaisesti riveihin nyt ulkotilaan koska loppukesän sää suosi lämmöllään ja aurinkopaisteellaan tätä toimitusta. Aikuiset ja lapset saavat valita laatikoista itselleen sopivia vaatteita sekä tarvikkeita. Tällä tavalla, kun humanitaarista apua jaetaan, niin päästään parhaaseen lopputulokseen sensuhteen, että lähes jokainen toimittamamme tuote löytää oikean käyttäjän.

Kesä helteellä, puun varjossa on lasten vaatteiden osasto ja siellä on melkein tungosta.

Palljon on valittavana puhtaita, ehjiä ja desinfioituja vaatteita. Löytyy muutakin mielenkiintoista lapsille.

Yhden perheen vaatteet on siinä kasassa! Kun löytäis pari tyhjää banaanilaatikkoa, nii sais viedä ne kotiin. No muutakin sopivaa materiaalia olis siinä kodin tarpeisiin.

Leikkikaluille on oma osasto!

Lapset jonottavat vuoroaan, että pääsee valitsemaan itselleen mieluisat leikkikalut. Banaanilaatikoissa on lisää, vanhemmat valvovat, että kaikki saavat. Järjestys se pitää olla, että jää hyvä mieli jokaiselle.

Kuvassa oleva hevonen ei ole paikalla lasten huviajelujen vuoksi, vaan hevonen ja vankkurit on yksi rengas humanitaarisen avustuksen toimitusketjussa. Kaikilla ei ole ajoneuvoa tai kärryä millä laatikoista valitut vaatteet ja tarvikkeet toimitettaisin kotiin, mutta ompas kylässä hevonen sekä vankkurit ja kuljetus ongelma on ratkaistu.

2. KUORMA CIUJ-NAPOCAAN 11.08.2021

Se oli ensimmäinen kuorma tähän Ciuj-Napocan kaupunkiin, tämä on osa Garpaatiaa entistä Transylvanian aluetta, missä on romaniväestöä ja Suomen sukuista unkarinkielistä kansaa. Tämä kuorma on yhteistyöprojekti jonka toteutuksessa on mukana Fida International, Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysapujärjestö ja sen Yhdelle vähimmistä romaanityön osasto. Purku on yhteen kohtaan josta organisaatioon kuuluvat henkilöt vievät avustusta myös moniin eri kohteisiin, jakaen avustusta suoraan perheille, lapsista vanhuksiin saakka.

Täys kuorma on perillä ja noin 2000 km matkaa takana !

Ovet on jo auki ja tästä näkee, että me lastaamme aina kuorman täyteen, lattiasta kattoon.

Tässäkin kuormassa lähti:

-Desinfioituja vaatteita ja kenkiä

-Kotitaloustarvikkeita

-Äitiyspakkauksia

-Jauhoja ja kaurahiutaleita n.800kg sekä lihasäilykkeitä

– Vähän miesten työkaluja ym. ym.

Vaikka tämä on ensimmäinen rekkakuorma meiltä tähän kohteeseen, niin humanitaarisen avun jakaminen toimii oikein. Etukäteen vaatteet ja tarvikkeet levitetään aidatun alueen sisäpuolelle puhtaalle nurmikolle pitkiin riveihin joista avustuksen vastaanottajat saavat valita ja sovittaa itselleen lähettämiämme vaatteita, kenkiä ja esineitä (epäilen, että mukana järjestämässä oli suomensukuiseen kansaan kuuluvia ihmisiä koska homma pelaa).

Astiat, liinavaatteet ja muut kotitaloustarvikkeet kentällä omissa ryhmissään odottamassa portin aukaisua ja uusia esineiden omistajia.

Näin se toimii, kun vaatteet ja esineet on valmiina rivissä, niin portit auki ja jokainen saa valita kaikkea sitä puhdasta ja ehjää, mitä olemme saaneet heille toimittaa. Ompa portissa leveät ovet, ettei tule ahdasta.

Vaatteet ja muu materiaali löytää nopeasti onnelliset omistajat!

Tyhjiin banaanilaatikkoihin saa pakata ne kotiinviejäiset mitä päälle ei heti panna

Kentältä viimeiset jaossa! Kovin on tyhjää, hyvin on suuri määrä avustusmateriaalia löytänyt onnellisen omistajan.

Apua ei jaettu ainoastaan yhdessä kohteessa, vaan purkupaikasta on viety myös moneen muuhun kohtaan jaettavaksi apua tarvitseville.

Kuvassa näkyy avatut banaanilaatikot jotka on uudelleen järjestelty. Laatikossa näkyy alkuperäinen pakkauslista.

Kuvia on tullut paljon ja tässä on vain osa niistä!

FacebooktwitterFacebooktwitter